Besök forumet - hjärtat i kommissionen


>> Till diskussionsforumet

Ukulelekommissionen är en träffpunkt på nätet för ukuleleentusiaster.

Kommissionärer träffas då och då i verkliga livet också, på kommissionsträffar på olika platser och av olika slag.

Men det är diskussionsforumet som är hjärtat i kommissionen.

Välkommen till vårt forum. Det går bra att bara läsa (och förundras?) liksom att registrera sig och delta i diskussionerna.

De gamla ukulelejulkalendrarna finns kvar på nätet

De gångna årens ukulelejulkalendrar finns fortfarande tillgängliga på nätet. (2008 och 2012 års kalendrar kräver dock lite mer fix, först). Kalenderbilderna har varierat i utförande genom åren. Någon utpräglad grafisk profil får man leta förgäves efter. Men det första årets kalender förblir förhoppningsvis lågvattenmärket bland kalenderbilderna.

Man hittar de gamla kalendrarna på adresser med mönstret ukulelekommissionen.se/julkalender20xx. De tekniska lösningarna bakom kalendrarna har varierat mellan åren. De första åren var det helt enkelt fråga om “a chinese curtain”. Jag flyttade filerna från min dator till webservern vid midnatt varje dag.

2009 var jag på Barbados i jobbet när det drog ihop sig till kalender. Jörgen Ericsson kom då till undsättning med ett php-script. Det scriptet användes sedan i flera år. Jörgen upplät också sin webserver för filerna eftersom den server kommissionen.se låg på inte tillät filflyttar på det sätt scriptet krävde.

2012 var Ukulelekommissionens server uppdaterad och Anders Weijnitz gjorde ett nytt php-script som gjorde det möjligt att ha alla filer på en och samma server.

Själva kalenderbilden stod jag själv för de första åren. Men med stigande kvalitet på bidragen till kalendern kändes det som att också själva kalenderbilden borde bli bättre. Bilden till 2010 års kalender gjorde Anders Gunér, som är grafisk formgivare till yrket. Anders är också den som ritat kommissionssymbolen. Den glada ukulelespelande grisen.

2011 och 2012 svarade Lars Wallin (hrlarson på forumet) för bilden efter en allmänt efterlysning i forumet. Det blev en tikiinspirerad kalenderbild 2011 och en klart ukulelecentrerad bild 2012. 2013 fick jag själv ta på mig uppgiften och löste det med ett fönstercollage. (En rip off på 2009 års låd-bild). Årets (2014) kalenderbild har jag också svarat för. (Moderna ritprogram är en skänk från ovan för talanglösa tecknare.)
Robert Hultman

Ukulelejulkalendern 2006 - Den första ukulelejulkalendern

Ukulelejulkalendern 2006 - Den första ukululelejulkalendern

Ukulelejulkalendern 2007

Ukulelejulkalendern 2007

Ukulelejulkalendern 2008

Ukulelejulkalendern 2009

Ukulelejulkalendern 2009

Ukulelejulkalendern 2010

Ukulelejulkalendern 2011

Ukulelejulkalendern 2011

Ukulelejulkalendern 2012

Ukulelejulkalendern 2013

Ukulelejulkalendern 2013

Comments are closed.