Besök forumet - hjärtat i kommissionen


>> Till diskussionsforumet

Ukulelekommissionen är en träffpunkt på nätet för ukuleleentusiaster.

Kommissionärer träffas då och då i verkliga livet också, på kommissionsträffar på olika platser och av olika slag.

Men det är diskussionsforumet som är hjärtat i kommissionen.

Välkommen till vårt forum. Det går bra att bara läsa (och förundras?) liksom att registrera sig och delta i diskussionerna.

Virtousen Ukulelezaza har släppt en CD

Belgaren Remco Houtman-Janssen, Ukulelezaza, är en verkligt virtous ukulist. Han spelade på den Internationella Ukulelefestivalen i Stockholm 2008 så några här känner honom sen dess.
Skivan är helt instrumental och man får man höra många gamla ukulelar spelas på skivan (Martin, National, Ludwig) liksom andra gamla instrument (National lapsteel, Vega plectrum banjo).
Ukulelezazas CD kan beställas via [...]

The fountain of love at the heart of the world

Brook Adams heter en ukuleleentusiast i Euguene i Oregon, USA, som jag följt på nätet under några år. Han ordnar ukulelekvällar, leder en ukuleleorkester med barn, spelar i bandet Marmalukeys och har nu gett ut sin andra CD.
Hälften gitarr, hälften ukulele skriver han att det är. Smakproverna på hans site skvallar om afrikanska och karibiska [...]

Patsy Monteleones 100 songs-projekt

Patsy Monteleone heter en amerikansk ukulist och crooner. Hans reportoar består till stora delar av vad som brukar kallas “the great american songbook”. Denna sångbok finns inte i sinnevärlden utan är helt enkelt ett samlingsnamn på låtar som blivit en del av amerikanernas gemensamma kulturarv.
Några samtida eller nyare låtar ingår inte i denna “song [...]