Besök forumet - hjärtat i kommissionen


>> Till diskussionsforumet

Ukulelekommissionen är en träffpunkt på nätet för ukuleleentusiaster.

Kommissionärer träffas då och då i verkliga livet också, på kommissionsträffar på olika platser och av olika slag.

Men det är diskussionsforumet som är hjärtat i kommissionen.

Välkommen till vårt forum. Det går bra att bara läsa (och förundras?) liksom att registrera sig och delta i diskussionerna.

Ukulelejultraditioner - här och där

Ukulele Christmas Orchestra spelar i Music Centre i downtown L.A.

Ukulele Christmas Orchestra spelar i Music Centre i downtown L.A. (Det är alltså de som sitter ''i publiken'' som är orkestern)


Ukulelejulkalendern är en väl rotad tradition i ukulelesverige. Med den nionde årgången av kalendern i vardande tycker jag att det är ett tryggt påstående. Men ukulelejulkalendern är inte den enda ukulelejultraditionen. I Los Angeles uppstår sedan flera år tillbaka en ukulelejulorkester, The Ukulele Christmas Orchestra, i juletid.

Senast var det ungefär 200 ukulister som samlades och spelade jullåtar tillsammans. Den 13:e december är det dags igen (I The Music Centre i downtown L.A. om du skulle råka ha vägarna förbi).

Så här lät det.

Typiskt ukulister, kan man tänka. Men faktum är att också folk som spelar ”riktiga” instrument ägnar sig åt liknande saker. I år är det 40:e året i rad som Tuba Christmas arrangeras på olika håll i USA. (Var annars?) Så det så! (Så här kan det låta då.)

Robert Hultman

Comments are closed.