Besök forumet - hjärtat i kommissionen


>> Till diskussionsforumet

Ukulelekommissionen är en träffpunkt på nätet för ukuleleentusiaster.

Kommissionärer träffas då och då i verkliga livet också, på kommissionsträffar på olika platser och av olika slag.

Men det är diskussionsforumet som är hjärtat i kommissionen.

Välkommen till vårt forum. Det går bra att bara läsa (och förundras?) liksom att registrera sig och delta i diskussionerna.

Vill du bidra till årets ukulelejulkalender?

Ukulelejulkalendern börjar bli något av en klassiker. I år är det dags för dess sjunde upplaga. Trots att det är gott om tid till jul är det hög tid att fundera ut ett bidrag för den som vill delta. Deadline för bidrag är den 18 november.

Ukulelejulkalendern är en kalender med 24 luckor. En för varje dag från den 1 december till och med den 24:e. “Bakom” varje lucka döljer sig en en låt framförd på ukulele och en bild.

Kraven är som alltid att det är en låt på jul- eller vintertema och att det är minst en ukulele med på inspelningen. Mp3-format på inspelningen föredras. Jpg eller bmp föredras som bildformat.

Ännu har det inte hänt att det funnits fler än 24 låtar vid deadline. Skulle det ske är principerna för ett eventuellt urval: Orginallåtar går före covers. Svensk text går före utländsk. Om två (eller fler) bidrag är lika enligt dessa kriterier är det det som lämnats först som får företräde. Skulle det behövas fler urvalskriterier blir det en fråga för en ännu inte utsedd jury av omdömeslösa ukulister.

Om det är så att du har planer på att spela in en låt för ett visst datum i kalendern, så stäm av med mig i förväg, så att det inte redan finns ett bidrag till den luckan.

Pm:a mig på forumet (eller skriv i julkalendertråden) för epostadress för bidragen.

Var inte blyga!

Till Ukulelejulkalender-tråden>>

Comments are closed.